2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Putyin: minden orosz tisztviselőnek hazai gépkocsit kellene vezetnie

Minden orosz tisztviselőnek hazai gépkocsit kellene vezetnie – mondta Vlagyimir Putyin elnök a feldolgozóipari vállalatok vezetőivel tartott találkozón.

Elmondása szerint a minisztériumokat és a tárcákat, valamint az ügyekért felelős igazgatóságot arra kérik, hogy folytassák a külföldi gyártmányú járművek beszerzését.

“Azt mondtam, hogy ezt teljesen ki kell zárni. És az ország minden tisztviselőjének hazai autókkal kellene közlekednie” – hangsúlyozta az államfő.

Véleménye szerint, hogy “valahol szerényebb lesz”, de ezzel nincs semmi baj.

“Ellenkezőleg, még jó is. Mindez a csodálatos hivatalnokoknak, meg kell érteni, hogy törekednünk kell a hazai márkák, a hazai autók, más hazai termékek fejlesztésére. Az életminőség javítását pedig elsősorban erre kellene irányítani” – tette hozzá Putyin.

Megjegyezte, hogy nem kell általánosságban elutasítani az importot, de az alapvető dolgokat a hazai termelők felé kell orientálni.

Július elején Vjacseszlav Vologyin, az állami duma elnöke felszólított arra, hogy a kormányzati és költségvetési intézmények közbeszerzéseinél a hazai autóiparra kell összpontosítani. Szultan Hamzajev, az Egységes Oroszország képviselője szintén azzal az ötlettel állt elő, hogy a tisztviselők orosz autókba üljenek. Szerinte ez elsősorban a szenátorokat és az Állami Duma képviselőit kellene, hogy érintse.

Anton Sziluanov pénzügyminiszter a maga részéről azt mondta, hogy minisztériuma kész elsőként részt venni az állami igények kielégítésére szolgáló hazai autók beszerzésében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó