2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Putyin kiutat javasol a gazdasági világválságból

A Nyugat önző kísérletei, hogy az egész világot okolja saját hibáiért vezettek a globális gazdasági válsághoz – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, amikor videokapcsolaton keresztül részt vett a 14. BRICS-csúcstalálkozón.

“Csak őszinte és kölcsönösen előnyös együttműködés alapján lehet kiutat találni ebből a válsághelyzetből, amely egyes államok meggondolatlan és önző cselekedetei miatt ragadta el a világgazdaságot” – mondta Putyin.

Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy ma, mint még soha, a BRICS-országok vezetésére van szükség ahhoz, hogy egységes politikát dolgozzanak ki a kormányközi kapcsolatok valóban többpólusú rendszerének kialakítására, és hogy ennek a nemzetközi jog általánosan elismert normáin és az ENSZ Alapokmányának legfontosabb elvein kellene alapulnia.

Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencián vesz részt a 14. BRICS-csúcstalálkozón. Kép: Kreml

Putyin szerint a BRICS-államok (Brazília, Oroszország, India, India, Kína és Dél-Afrika) valóban hatalmas politikai, gazdasági, tudományos, technológiai és emberi potenciállal rendelkeznek. Befolyásuk a globális színtéren évről évre növekszik – mutatott rá.

“Oroszország készen áll arra, hogy folytassa a szoros, sokoldalú interakció fejlesztését valamennyi [BRICS] partnerrel, és hozzájáruljon a nemzetközi ügyekben betöltött szerepének erősítéséhez” – ígérte Putyin.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...