2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Putyin kiutat javasol a gazdasági világválságból

A Nyugat önző kísérletei, hogy az egész világot okolja saját hibáiért vezettek a globális gazdasági válsághoz – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, amikor videokapcsolaton keresztül részt vett a 14. BRICS-csúcstalálkozón.

“Csak őszinte és kölcsönösen előnyös együttműködés alapján lehet kiutat találni ebből a válsághelyzetből, amely egyes államok meggondolatlan és önző cselekedetei miatt ragadta el a világgazdaságot” – mondta Putyin.

Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy ma, mint még soha, a BRICS-országok vezetésére van szükség ahhoz, hogy egységes politikát dolgozzanak ki a kormányközi kapcsolatok valóban többpólusú rendszerének kialakítására, és hogy ennek a nemzetközi jog általánosan elismert normáin és az ENSZ Alapokmányának legfontosabb elvein kellene alapulnia.

Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencián vesz részt a 14. BRICS-csúcstalálkozón. Kép: Kreml

Putyin szerint a BRICS-államok (Brazília, Oroszország, India, India, Kína és Dél-Afrika) valóban hatalmas politikai, gazdasági, tudományos, technológiai és emberi potenciállal rendelkeznek. Befolyásuk a globális színtéren évről évre növekszik – mutatott rá.

“Oroszország készen áll arra, hogy folytassa a szoros, sokoldalú interakció fejlesztését valamennyi [BRICS] partnerrel, és hozzájáruljon a nemzetközi ügyekben betöltött szerepének erősítéséhez” – ígérte Putyin.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...