2022, december 6.
5.9 C
Budapest
-6.9 C
Moszkva

Lezuhant egy katonai szállító repülőgép Oroszországban (videó)

Lezuhant, majd kigyulladt egy Il-76-os orosz katonai szállító repülőgép Rjazanyban, a fedélzeten tartózkodó tíz ember közül többen életüket vesztették – jelentette pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökség. A közösségi médiában látható felvételeken azonban már a levegőben kigyulladt a gép.

A hírügynökség úgy értesült, hogy a balesetnek legkevesebb négy halálos áldozata van. Öt sérültet kórházba szállítottak, egyikük állapota súlyos. A gép a lakóházak közelében, egy mezőn ért földet, anyagi kár nem keletkezett. A tüzet eloltották.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet a repülő hajtóművének meghibásodása okozta, a személyzet úgy döntött, hogy kényszerleszállást hajt végre. A tárca közölte, hogy a jármű egy része megsemmisült. Az Il-76-os gyakorló repülést hajtott végre, rakományt nem szállított.

“Egy rakomány nélküli kiképzőrepülés során a hajtómű meghibásodása miatt a személyzet kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani egyenetlen talajon” – közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy a repülőgép “részben” szétesett a földet éréskor.

A hadsereg még nem erősítette meg az áldozatok számát, de az első jelentések szerint kilenc vagy tíz ember volt a fedélzeten. Legalább négyen közülük meghaltak.

A földi infrastruktúrában bekövetkezett sérülésekről vagy károkról nem érkezett jelentés, mivel a repülőgép egy autópálya melletti mezőn zuhant le. A tüzet gyorsan sikerült megfékezni, mivel több tűzoltócsapat és mentőautó is érkezett a balesethez.

Egyes meg nem erősített hírek szerint a repülőgép nem sokkal a felszállás után zuhant le és gyulladt ki Rjazánban, ahol a Kazahsztánnal határos Orenburg városából az ukrán határ mentén fekvő Belgorod városába tartó útja során üzemanyag-utántöltés céljából szállt le. A Baza Telegram-csatorna jelentése szerint a repülőgép egyik hajtóműve kigyulladt, mielőtt megkísérelte a kényszerleszállást.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.