2022, szeptember 30.
16.7 C
Budapest
17.2 C
Moszkva

Putyin: idén 32 terrortámadást akadályoztak meg Oroszországban

Az orosz biztonsági szolgálatoknak sikerült elérniük a terrorfenyegetettség csökkenését mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki megjegyezte, hogy idén 11 hónap alatt 32 terrortámadást akadályoztak meg – írja a TASzSz hírügynökség.

“Az elmúlt években jelentős előrelépés és pozitív dinamika tapasztalható ezen a kihívásokkal teli, rendkívül felelősségteljes területen [a terrorizmus elleni küzdelemben]. A terrorfenyegetettség drámai mértékben csökkent” – mondta az orosz államfő a biztonsági ügynökségek dolgozóinak napja alkalmából tett videonyilatkozatában.

Putyin szerint “az elmúlt tizenegy évben több mint 200 terrortámadást sikerült meghiúsítani, a terrorista bűncselekmények száma drámaian csökkent ebben az időszakban”.

“Az ilyen típusú bűncselekmények túlnyomó többségét csírájában elfojtották” – tette hozzá.

“Idén 11 hónap alatt 61 bűncselekményt, köztük 32 terrortámadást sikerült megakadályozni az önök hatékonyságának és koordinációjának köszönhetően. Ez jó eredmény, de még mindig sok a tennivaló” – mondta az orosz elnök a biztonsági szervek munkatársainak.

Putyin szerint a terrorizmus elleni küzdelemnek keménynek és kompromisszummentesnek kell lennie.

“Jelenleg kihívást jelentő nemzetközi helyzet van. A jelenlegi kihívások és kockázatok jellege és mértéke magasabb követelményeket támaszt a különleges szolgálatok munkájával szemben. Mindenekelőtt a terrorizmus elleni kemény és kompromisszummentes küzdelem a fő, kiemelt feladatuk” – hangsúlyozta az elnök.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A részleges mozgósítás első katonái megérkeztek a Donbasszba

Oroszország részlegesen mozgósított első katonái megérkeztek a Donyecki Népköztársaság (DNR) különleges műveleti övezetébe - írja a RIA Novosztyi. Megérkeztek a Donyecki Népköztársaságba a részleges mozgósítás...

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...