2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Putyin holnapra összehívta a Biztonsági Tanácsot

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn operatív megbeszélést tart a Biztonsági Tanács állandó tagjaival – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ orosz hírügynökséggel.

“Holnap az elnök a tervek szerint megbeszélést tart a Biztonsági Tanács állandó tagjaival” – mondta.

Peszkov nem pontosította, hogy a találkozón szóba kerül-e a krími híddal kapcsolatos helyzet.

“A találkozó eredményeit követően tájékoztatni fogunk” – mondta.

Szombat reggel a Krími hídon felrobbant egy teherautó, amely a híd közúti szakaszának két, kelet felé tartó részét összedöntötte, és ezt követően a híd egy különálló, szomszédos vasúti szakaszán üzemanyagtartályokból álló szerelvényt gyújtott fel. A robbanás következtében három ember meghalt. Az eset után Marat Husznullin orosz miniszterelnök-helyettes vezetésével kormánybizottságot hoztak létre. A vasúti forgalmat helyreállították a hídon, amelyet részben a buszok és a személygépkocsik számára is megnyitottak.

Putyin rendszeresen tart operatív megbeszéléseket a Biztonsági Tanáccsal, általában heti rendszerességgel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.