2022, május 25.
18.3 C
Budapest
8.3 C
Moszkva
Hiredetés

Putyin holnap adhatja át a Krími hidat

Vlagyimir Putyin orosz elnök várhatóan az Eurázsiai Gazdasági Unió Szocsiban megrendezésre kerülő csúcstalálkozójáról érkezik a Kercsi-szorost átívelő híd átadására – értesült a Gazeta című orosz lap.

Korábban is úgy tervezték, hogy a híd ünnepélyes átadása május 15-én lesz, ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy ez a dátum nem volt végleges, majd az elnök is bejelentette, hogy részt kíván venni az eseményen.

A lap névtelenséget kérő forrása úgy értesült, hogy Vlagyimir Putyin biztosan részt vesz a híd átadásán. A legrosszabb esetben az átadást más (egy nappal későbbi) időpontra teszik.

Az orosz elnök május 14-én részt vesz az Eurázsiai Gazdasági Unió csúcstalálkozóján Szocsiban. Május 18-án szintén a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosban találkozik Angela Merkel német kancellárral.

A lap szerin, így a híd átadására május 15-én vagy 16-án kerülhet sor.

A Fekete- és az Azovi-tengert összekötő Kercsi-szoroson átívelő 19 kilométer hosszú hídon végső állapotában egy dupla sínpárból álló vasútvonal és kétszer kétsávos autóút biztosítaná a sokezer jármű közlekedését.

A híd 35 méteres magassága és a 227 méteres pillértávolság lehetővé teszi a hajóforgalmat.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS