2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Putyin holnap adhatja át a Krími hidat

Vlagyimir Putyin orosz elnök várhatóan az Eurázsiai Gazdasági Unió Szocsiban megrendezésre kerülő csúcstalálkozójáról érkezik a Kercsi-szorost átívelő híd átadására – értesült a Gazeta című orosz lap.

Korábban is úgy tervezték, hogy a híd ünnepélyes átadása május 15-én lesz, ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy ez a dátum nem volt végleges, majd az elnök is bejelentette, hogy részt kíván venni az eseményen.

A lap névtelenséget kérő forrása úgy értesült, hogy Vlagyimir Putyin biztosan részt vesz a híd átadásán. A legrosszabb esetben az átadást más (egy nappal későbbi) időpontra teszik.

Az orosz elnök május 14-én részt vesz az Eurázsiai Gazdasági Unió csúcstalálkozóján Szocsiban. Május 18-án szintén a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosban találkozik Angela Merkel német kancellárral.

A lap szerin, így a híd átadására május 15-én vagy 16-án kerülhet sor.

A Fekete- és az Azovi-tengert összekötő Kercsi-szoroson átívelő 19 kilométer hosszú hídon végső állapotában egy dupla sínpárból álló vasútvonal és kétszer kétsávos autóút biztosítaná a sokezer jármű közlekedését.

A híd 35 méteres magassága és a 227 méteres pillértávolság lehetővé teszi a hajóforgalmat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó