2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Putyin figyelmeztette a Nyugatot: Oroszország még el sem kezdte igazán

Oroszország kész béketárgyalásokat folytatni Ukrajnával – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön, figyelmeztetve, hogy azoknak, akik elutasítják az ilyen lehetőségeket, be kellene látniuk, hogy a folyamatban lévő konfliktus elhúzódása csak megnehezíti az ilyen tárgyalásokat. Erről akkor beszélt, amikor az Állami Duma pártfrakcióinak vezetőivel találkozott csütörtökön.

“Nem utasítjuk el a béketárgyalásokat, de azoknak, akik elutasítják, tudniuk kell, hogy minél tovább utasítják el, annál nehezebb lesz tárgyalni” – mondta Putyin, figyelmeztetést intézve azokhoz, akik esetleg azt gondolják, hogy Oroszország már kimerítette a lehetőségeit a folyamatban lévő konfliktusban.

Ma azt halljuk, hogy azt akarják, hogy vereséget szenvedjünk a harctéren. Nos, hadd próbálják meg. Még nem is kezdtünk el igazán semmit.

Putyin azt is mondta, hogy úgy tűnik, a Nyugat valóban hajlandó “az utolsó ukránig harcolni”, ami szerinte “tragédia” az ukrán nép számára.

Az elnök az Egyesült Államok vezette NATO-t okolta a folyamatban lévő konfliktusért, hangsúlyozva, hogy veszélybe kerültek Oroszország következetes erőfeszítései egy tisztességes nemzetközi biztonsági rendszer létrehozására.

“A rakétavédelmi együttműködésre vonatkozó kezdeményezéseket elutasították, a NATO terjeszkedésének elfogadhatatlanságára vonatkozó figyelmeztetéseket, különösen a volt szovjet köztársaságok kárára, figyelmen kívül hagyták” – mondta Putyin.

Ha a Nyugat célja az volt, hogy konfliktust provokáljon Oroszország és Ukrajna között, akkor ez nyilvánvalóan sikerült – ismerte el Putyin. Stratégiai szinten azonban a Nyugat már akkor vesztett, amikor Moszkva katonai műveletet indított Ukrajnában – jelentette ki Putyin.

Rá kellett volna jönniük, hogy már vesztettek. Már a katonai különleges műveletünk kezdetétől fogva. Ennek kezdete egyben az amerikai világrend teljes összeomlásának kezdetét is jelenti. Az elnök hozzátette, hogy a folyamatban lévő összeomlást “nem lehet megállítani”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...