2022, augusztus 13.
19.9 C
Budapest
14.6 C
Moszkva
Array

Putyin felháborodott a Jeruzsálemi terrorcselekményen

Putyin felháborodott a Jeruzsálemi terrorcselekményen

 

 

Az orosz elnök mélységes felháborodásának adott hangot a Jeruzsálemben történt terrorcselekményen, ahol is terroristák baltákkal, pisztolyokkal és késekkel támadtak rá templomban imádkozó zsidókra.

 

“A legutóbbi véres bűncselekmény Jeruzsálemben – ahol imádkozó emberekre támadtak rá fegyveresek – egyszerűen hallatlan és megbocsáthatatlan bűntett” – mondotta Putyin az orosz biztonsági tanács tagjaival történt találkozóján.

 

Két palesztin elkövető – november 18.-án – Kelet-Jeruzsálemből késekkel, baltákkal és pisztolyokkal felfegyverezve megtámadott egy Nyugat-Jeruzsálemben lévő zsidó templomot ahol épp imádkoztak az emberek, bent a templomban 4 emberrel végeztek, és egy rendőr is meghalt. A kiérkező rendőrök végül mindkét támadóval végeztek.

 

Ban Ki-moon az ENSZ főtitkára elítélte a terrorcselekményt. Azt mondta, minden civilek elleni erőszak megengedhetetlen és sürgette a palesztinokat és zsidókat is hogy mindketten tartózkodjanak a provokáló retorikától a másik fél irányába, mert az csak extrémista tettek elkövetésére ösztönzi a szélsőségeseket.

 

“Sajnos nekünk számos ilyen problémánk van ami nagyon hasonló ehhez, mi magunk is szembenézünk ilyenekkel, tudjuk milyen ez” – mondta az elnök. “Az élet új és új leckéket tanít meg nekünk, amik most épp a mi határainktól messze történtek de minekünk mindenképpen ilyen cselekményekre felkészültnek kell lenni”- mondta Putyin, hozzátéve, hogy ő maga is szembesült az extrémista cselekményekkel már korábbról és ilyenekre felkészültnek kell lenni “megérteni a veszélyeket amiket ilyen típusú extrémizmusok hordoznak.

 

“Mi elemezzük az okokat mi történt, s gyors döntéseket kell hozni mi magunknak is, hogy megóvjuk a saját országunkat ilyen szélsőségességektől”

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...