2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva
Array

Putyin felháborodott a Jeruzsálemi terrorcselekményen

Putyin felháborodott a Jeruzsálemi terrorcselekményen

 

 

Az orosz elnök mélységes felháborodásának adott hangot a Jeruzsálemben történt terrorcselekményen, ahol is terroristák baltákkal, pisztolyokkal és késekkel támadtak rá templomban imádkozó zsidókra.

 

“A legutóbbi véres bűncselekmény Jeruzsálemben – ahol imádkozó emberekre támadtak rá fegyveresek – egyszerűen hallatlan és megbocsáthatatlan bűntett” – mondotta Putyin az orosz biztonsági tanács tagjaival történt találkozóján.

 

Két palesztin elkövető – november 18.-án – Kelet-Jeruzsálemből késekkel, baltákkal és pisztolyokkal felfegyverezve megtámadott egy Nyugat-Jeruzsálemben lévő zsidó templomot ahol épp imádkoztak az emberek, bent a templomban 4 emberrel végeztek, és egy rendőr is meghalt. A kiérkező rendőrök végül mindkét támadóval végeztek.

 

Ban Ki-moon az ENSZ főtitkára elítélte a terrorcselekményt. Azt mondta, minden civilek elleni erőszak megengedhetetlen és sürgette a palesztinokat és zsidókat is hogy mindketten tartózkodjanak a provokáló retorikától a másik fél irányába, mert az csak extrémista tettek elkövetésére ösztönzi a szélsőségeseket.

 

“Sajnos nekünk számos ilyen problémánk van ami nagyon hasonló ehhez, mi magunk is szembenézünk ilyenekkel, tudjuk milyen ez” – mondta az elnök. “Az élet új és új leckéket tanít meg nekünk, amik most épp a mi határainktól messze történtek de minekünk mindenképpen ilyen cselekményekre felkészültnek kell lenni”- mondta Putyin, hozzátéve, hogy ő maga is szembesült az extrémista cselekményekkel már korábbról és ilyenekre felkészültnek kell lenni “megérteni a veszélyeket amiket ilyen típusú extrémizmusok hordoznak.

 

“Mi elemezzük az okokat mi történt, s gyors döntéseket kell hozni mi magunknak is, hogy megóvjuk a saját országunkat ilyen szélsőségességektől”

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó