2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Putyin elrendelte Oroszország technológiai fejlesztési koncepciójának kidolgozását

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy december 15-ig dolgozzák ki és hagyják jóvá az ország technológiai fejlesztési koncepcióját – közölte honlapján a Kreml.

“A kormány <…> dolgozza ki és hagyja jóvá a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó technológiai fejlesztési koncepciót” – olvasható az utasítások listájában.

A Miniszteri Kabinet feladata, hogy fejlesztési célokat, az elérésükhöz szükséges mechanizmusokat és a folyamat értékelésére szolgáló mennyiségi mutatókat határozzon meg, amelyeket szakaszokra kell bontani.

Ezenkívül az elnök utasította a felelős személyek azonosítását, a finanszírozás összegét és forrásait, valamint az innovatív fejlesztési intézmények támogatására irányuló intézkedések bemutatását, beleértve a magánvállalkozásokat is.

A koncepció kidolgozásáért és jóváhagyásáért Mihail Misusztyin miniszterelnököt nevezték ki felelősnek.

Putyin viszont utasította a Miniszteri Kabinetet és a Központi Bankot, hogy határozzák meg azokat a kritériumokat, amelyek alapján a technológiai vállalatok gyorsan növekvőnek tekinthetők, és jogosultak állami támogatásra termékeik piacra juttatásához, értékesítéséhez és a termelés növeléséhez. A rendelet szerint ehhez az innovatív fejlesztésért felelős intézmény kijelölésére is szükség lesz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...