2022, május 22.
22.7 C
Budapest
12 C
Moszkva
Hiredetés

Putyin: egy új Oroszországot láthatnak a külföldiek Szocsiban

Szocsi 2014Jövőre már versenyeket és főpróbát rendeznek a 2014-es tél olimpia egyes helyszínein a dél-oroszországi Szocsiban. Két évvel a sportesemény előtt ez nem is lenne meglepő. Azonban azt hozzá kell tenni, hogy a pályázat benyújtásakor 2007-ben egyetlen sportlétesítmény sem volt alkalmas az ötkarikás játékok lebonyolítására a városban és környékén. Szinte mindenből újat kellet építeniük a szervezőknek. Egyedül talán a szállodai szobák számával, valamint a nemzetközi repülőtérrel nem volt probléma, lévén egy üdülővárosról van szó. A szervezők ezeket a már meglévő előnyöket is tovább fejlesztették. A repülőteret például vasútvonallal kötötték össze a várossal és tovább bővítették a terminált. A szállodák úgy emelkednek ki a Fekete-tenger partján fekvő városban mint a gombák. Az egyik legnagyobb turisztikai beruházás a Rózsa-Farm síüdülő, amely tulajdonképpen egy szállodákból álló “alpesi stílusú falucska” a legtöbb külső helyszínnek otthont adó Krasznaja Poljanában. A síközpontban több mint 400 fix 25 mobil hóágyút helyeznek üzembe.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) folyamatosan ellenőrzi az olimpiai előkészületeket. A NOB képviselői eddigi látogatásaik során a sportlétesítményekkel és az infrastrukturális beruházásokkal is meg voltak elégedve. Jacques Rogg a szervezet elnöke részt vett az európai olimpiai bizottságok 40. közgyűlésén, amelyet Szocsiban tartottak november 23-án. Rogg akkor úgy nyilatkozott: “18 hónappal ezelőtt jártam a városban és ahhoz képest rendkívüli változást láttam”. Az olimpiai beruházásokon összesen 55 ezer ember dolgozik naponta.

Kattintson a képre a galériához!

{phocagallery view=category|categoryid=7|limitstart=0|limitcount=1|detail=1|pluginlink=0|type=2}

Kattintson a képre a galériához!

Vlagyimir Putyin kormányfő szívügye a hazai rendezésű téli olimpia. Az Orosz Olimpiai Bizottság fennállásának 100. évfordulójára rendezett moszkvai fogadáson pénteken Putyin beszédében kiemelte, hogy a külföldi vendégek egy új Oroszországot fedezhetnek fel 2013-ban az Univerziádén Kazanyban, a 2014-es téli olimpián Szocsiban és a 2018-as futball világbajnokságon. A miniszterelnök emlékeztetett, hogy az univerziádé, az olimpia és a foci vb mellett több nagy sporteseménynek is otthont adnak. Hozzátette, hogy a sportolók olimpiai felkészülése a legmagasabb színvonalon folyik. Megemlítete, hogy milyen fontos az aktív egészséges élet támogatása az orosz nép számára. Vlagyimir Putyin 2007-ben személyesen kampányolt az olimpia rendezésért.

A környezetvédelem jegyében több száz fát ültetek a szervezők, valamint a város közvilágítását LED és napelemes lámpákra cserélik.

2014-től Oroszország is szerepel a Forma-1 versenynaptárában, amelynek helyszíne szintén Szocsi lesz, azon belül is az olimpiai park.

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS