2022, augusztus 14.
23.3 C
Budapest
20.9 C
Moszkva

Putyin biztosította Indiát, hogy Oroszország megbízható élelmiszer és energiabeszállító marad

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Narendra Modi indiai miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetést – olvasható a Kreml közleményében.

“Putyin felhívta a figyelmet a több ország által elkövetett rendszerszintű hibákra, amelyek az élelmiszerek szabad kereskedelmének megszakadásához vezettek, és jelentős áremelkedést idéztek elő. Az Oroszország elleni törvénytelen szankciók súlyosbították az amúgy is nehéz helyzetet” – közölte a Kreml sajtószolgálata.

Az orosz elnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is megbízható termelője és szállítója a gabonának, a műtrágyának és az energiának.

“Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország megbízható termelő és szállítója volt és marad a gabonának, műtrágyának és energiahordozóknak, többek között az indiai partnereknek felé is” – áll a közleményben.

A vezetők megállapodtak abban, hogy folytatják a személyes kapcsolatokat, valamint a más szinteken történő együttműködést – jegyezte meg a sajtószolgálat.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...