2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Putyin biztosította Indiát, hogy Oroszország megbízható élelmiszer és energiabeszállító marad

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Narendra Modi indiai miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetést – olvasható a Kreml közleményében.

“Putyin felhívta a figyelmet a több ország által elkövetett rendszerszintű hibákra, amelyek az élelmiszerek szabad kereskedelmének megszakadásához vezettek, és jelentős áremelkedést idéztek elő. Az Oroszország elleni törvénytelen szankciók súlyosbították az amúgy is nehéz helyzetet” – közölte a Kreml sajtószolgálata.

Az orosz elnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is megbízható termelője és szállítója a gabonának, a műtrágyának és az energiának.

“Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország megbízható termelő és szállítója volt és marad a gabonának, műtrágyának és energiahordozóknak, többek között az indiai partnereknek felé is” – áll a közleményben.

A vezetők megállapodtak abban, hogy folytatják a személyes kapcsolatokat, valamint a más szinteken történő együttműködést – jegyezte meg a sajtószolgálat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó