2023, március 28.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva
Array

Putyin bejelentette: megállapodásra jutott Poroshenkoval az energia-tárgyalások újraindításáról

Az orosz elnök nem vitatta meg érdemileg a dél-ukrajnai tűzszünet feltételeit.

Minszk – Putyin orosz elnök sajtótájékoztatót tartott SZERDA hajnalban, rögtön a Poroshenkoval folytatott – akkor már csak négyszemközti – tárgyalása után. Putyin elnök bejelentette, hogy érdemi megállapodásra jutott Poroshenkoval az energia-tárgyalások újraindításáról Oroszország és Ukraja között.

“Úgy hisszük- csakúgy, mint Poroshenko – hogy alapvető fontosságú az energia tárgyalások újraindítása, beleértve a gázzal kapcsolatos problémákat is” – tette hozzá. Ez az ügy, jelenleg “holtponton van” de mindegy, mert szükséges beszélni róla”- adta hozzá.

Az orosz elnök nem vitatta meg érdemileg a dél-ukrajnai tűzszünet feltételeit. Az ukrajnai kapcsolattartó csoportnak folytatni kell a munkát, amint lehetséges – jelentette ki az orosz elnök, miután befejezte négyszemközti tárgyalását Poroshenko ukrán elnökkel.

“Megállapodás született róla, hogy a Kapcsolattartó Csoportnak vissza kell térni a munkához amint lehetséges” – mondta Putyin. “A folyamatnak el kell kezdődni, olyan gyorsan amint csak lehetséges” – hangsúlyozta az orosz elnök.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó