2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Putyin: az orosz sportolók teljesítménye a sport átpolitizálásának értelmetlenségét mutatja

Az orosz sportolók nemzetközi versenyeken – többek között a Tokiói Olimpiai Játékokon – elért teljesítményük a legjobb bizonyíték arra, hogy a sport átpolitizálására irányuló kísérletek értelmetlenek és károsak – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken.

“Úgy gondolom, hogy ők, – az atlétáink – teljesítményükkel bebizonyították, hogy minden a sport átpolitizálására irányuló kísérlet semmis, eredménytelen és káros. És egyáltalán semmi értelme. “ – mondta az orosz államfő Pervomajszkijban.

A nemzetközi sportdöntőbíróság (CAS: Court of Arbitration for Sport) ítélete, amely tiltja az orosz zászló és himnusz használatát a nemzetközi sporteseményeke, nyilvánvalóan politikai indíttatású – mondta Putyin.

“Úgy gondolom, hogy a sportdöntőbíróság döntése bizonyos mértékben politikai indíttatású volt. Másrészt azonban a döntésnek nincs káros hatása a sportolóink teljesítményére.”

Putyin elmondta mit gondol arról, hogy Csajkovszkij zenéjét játsszák az orosz himnusz helyett. Megjegyezte: ha nekik jobban tetszik Csajkovszkij zenéje, mint Alekszandrové, hát hallgassanak Csajkovszkijt.

Orosz érmek Tokióban A cikk elkészítésének pillanatában az orosz sportolók 63 érmet szereztek Tokióban: 17 arany 24 ezüst és 22 bronz.

A svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 2020 december 17-én részben helybenhagyta az amerikai székhelyű Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) döntését, amely számos szankcióval sújtotta az orosz sportolókat.

A CAS döntése értelmében az orosz sportolókat két évre megfosztották attól a joguktól, hogy az orosz nemzeti zászló alatt vegyenek részt világbajnokságon, olimpiai és paralimpiai játékon. Továbbá két évig Oroszország nem rendezhet nemzetközi sporteseményt és nem is pályázhat azok megrendezéséért.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”26807″]

A WADA szankciói 2022 decemberéig lesznek érvényben.

Az orosz sportolók a 2020-as olimpiai játékokon az Orosz Olimpiai Bizottság zászlaja és logója alatt versenyeznek (amely egyébként tartalmazza az orosz zászlót.). Az orosz himnuszt sem játszhatják le az olimpián, amely helyett Csajkovszkij szól.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó