2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva

Orosz védelmi miniszter: az orosz hadsereget teljesen átoltották

Az orosz fegyveres erők tagjait maradéktalanul beoltották az új koronavírus ellen, 34 ezren már a védőoltás harmadik adagját is megkapták – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken Krasznojarszkban.

“A hadseregben a vakcináció körülbelül három hónappal ezelőtt fejeződött be. Most az újraoltás folyik. A menetrendnek megfelelően, már 34 ezer embert oltottunk be újra, mert tudjuk, hogy kit és mikor oltottak be, és hol kell elkezdeni az újraoltást. Összesen 1 millió 400 ezer embert oltottunk be” – mondta Sojgu a Krasznojarszki Gépgyárban (Kraszmas) tett látogatásakor.

Elmondta, hogy a sorkatonák beoltása külön program keretében zajlik. A miniszter szerint a hadsereg nem rendelheti el mindenki számára a vakcinációt, de “rendkívül kívánatosnak” tartja. Azt állította, hogy a hadseregben nincsenek ellenzői az oltásnak.

Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma a pénteki hivatalos adatok szerint 22 660-nal 6 402 564-re emelkedett. Az új esetek közül 2583-at a fővárosban, 1909-et Szentpéterváron, 1393-et Moszkva megyében mutattak ki.

A napi növekmény országos szinten 0,36 százalék, az új esetek 8,3 százaléka volt tünetmentes. Az aktív esetek száma 518 910, a halálos áldozatoké 792-vel 163 301-re, a felépülteké pedig 20 141-nel 5 720 353-ra emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 168 millió, az elmúlt napon pedig 563 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 1 257 192 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...