2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Putyin: az orosz gazdaság továbbra is erőteljesen növekszik, a GDP jelentősen emelkedik majd

Az orosz gazdaság növekszik, és a kormány javulóra módosította társadalmi-gazdasági fejlődési előrejelzését – jelentette ki Vlagyimir Putyin egy gazdasági kérdésekkel foglalkozó tanácskozáson.

“Az áprilisi eredmények szerint Oroszország GDP-je reálértéken jelentősen növekedni fog. A pozitív statisztikák fényében kollégáink felülvizsgálták és jelentősen javították becsléseiket. Szeretném hangsúlyozni, hogy a következő évek társadalmi és gazdasági fejlődésére vonatkozó előrejelzésnek a lehető legobjektívebbnek kell lennie. Ez mind az államigazgatási rendszer, mind az egész nemzetgazdaság szempontjából fontos” – mondta az elnök.

“A gazdasági dinamika a költségvetési mutatókban is tükröződik. Az idei év első negyedévében a konszolidált költségvetés bevételei meghaladták a 13 billió-t. Nos, ez megfelel a tavalyi mutatóknak, de összességében a dinamika jó” – jegyezte meg az elnök.

Ugyanakkor az államkincstár nem olaj- és gázipari bevételei mintegy 1,4 billió rubellel nőttek.

Az inflációról szólva Putyin arra utasított, hogy akadályozzák meg annak túlzott gyorsulását és lassulását egyaránt, mivel ez negatív hatással lehet a gazdasági tevékenységre, az üzleti tervekre és a polgárok jövedelmére.

Áprilisban éves szinten 3,3 százalékra csökkent az oroszországi infláció.

Az elnök ugyanakkor sürgette, hogy ne feledkezzünk meg a külső kockázati tényezőkről, amelyek nem tűnnek el. Hangsúlyozta, hogy a hatóságoknak nincs joguk lazítani és hagyni, hogy a dolgok a maguk útján haladjanak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó