2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Putyin az év végéig meghosszabbította az olajársapka elleni válaszintézkedéseket

Vlagyimir Putyin meghosszabbította a megtorló intézkedéseket az orosz olajra bevezetett ársapka ellen – az elnöki rendelet a hivatalos jogi információs portálon jelent meg.

“Módosítja az elnöki rendeletet <…> azzal, hogy a 9. bekezdésben a “2023. július 1-jéig” szöveg helyére a “2023. december 31-ig bezárólag” szöveg kerül” – áll a dokumentumban.

Az Oroszország elleni nyugati olajszankciók 2022. december 5-én léptek életbe: az Európai Unió leállította a tengeri úton szállított orosz olaj átvételét, a G7-országok, Ausztrália és az EU pedig hordónként 60 dolláros árplafont szabott meg. A drágább olaj szállítását és biztosítását megtiltották.

Válaszul a Kreml megtiltotta az orosz olaj és olajtermékek külföldre történő szállítását, ha a szerződések közvetlenül vagy közvetve tartalmaznak árplafon-mechanizmust.

Az elnöki rendelet 2023. február 1-jén lépett hatályba, és a szállítás minden szakaszára vonatkozik, egészen a végső vevőig.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó