2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Putyin aláírta a rendeletet: holnaptól indul a rubelelszámolás

Vlagyimir Putyin orosz elnök zöld utat adott a gázszállítások rubelelszámolására azon országok vevőinek, amelyek szankciókat hoztak Oroszországgal szemben.

Putyin csütörtökön rendeletet írt alá, amelyben előírja, hogy ezek a gázvásárlók a kifizetések megkönnyítése érdekében nyissanak számlát orosz bankokban.

Az intézkedés április 1-jétől lép hatályba.

“Ha a barátságtalan országok április 1-jétől nem fizetnek rubelben, akkor ezt a gázszerződések nem teljesítésének tekintjük, és ebben az esetben a meglévő szerződéseket felbontjuk” – mondta az elnök.

Az orosz nemzeti valutára való áttérést a gázfizetésekben a hónap elején jelentették be az országgal szembeni példátlan szankciókra válaszul.

A bejelentés után történelmi mélypontról a szankciók előtti szintre erősödött vissza rubel árfolyama az amerikai dollárral és az euróval szemben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...