2023, február 8.
-3.1 C
Budapest
-6.5 C
Moszkva

Putyin adókedvezményeket ad a hazai technológia használatáért

Azok az orosz vállalkozások, amelyek hazai informatikai megoldásokat vásárolnak és alkalmaznak, a jövő évtől adókedvezményeket vehetnek igénybe – jelentette be Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön az AI Journey konferencián.

Pontosította, hogy a vállalkozások adókedvezményeket vehetnek igénybe, és további forrásokat különíthetnek el technológiai fejlesztésekre. Ez vonatkozik a mesterséges intelligencia területén megvalósuló új fejlesztésekre is.

Az elnök szerint az innovációk bevezetése nem lehet költséges a vállalkozások számára.

Utasításokat adott a felhőtechnológiák orosz gyártóinak támogatására vonatkozóan is. A vállalatoknak szoftver- és hardvereszközökkel, valamint számítástechnikai kapacitással kell rendelkezniük ahhoz, hogy az adatokkal és az üzleti folyamatok végponttól végpontig tartó digitalizálásával dolgozzanak – hangsúlyozta Putyin.

Az elnök szerint a mesterséges intelligenciára vonatkozó szövetségi projekt részeként speciális támogatási mechanizmusokat kell kidolgozni és alkalmazni. Az orosz elnök azt is hangsúlyozta, hogy elő kell mozdítani a hazai felhőtechnológiák fejlesztését, mint például “a különböző platformok és szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik a vállalatok, állampolgárok és hatóságok számára, hogy az interneten keresztül erőforrásokat használjanak, alkalmazásokban dolgozzanak, információkat tároljanak és kalkulációkat végezzenek”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...