2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Ötven orosz katona tért haza ukrán hadifogságból

Ötven orosz katona tért haza ukrán hadifogságból – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“November 24-én a tárgyalási folyamat eredményeként 50 orosz katonát, akiket halálos veszélyben tartottak fogva, visszaszállítottak a Kijev által ellenőrzött területről” – hangsúlyozta a minisztérium.

A szabadon bocsátottakat katonai szállító repülőgépekkel Moszkvába szállítják kezelésre és rehabilitációra. Emellett a szükséges orvosi és pszichológiai segítséget is megkapják – tette hozzá a védelmi minisztérium.

Egy nappal korábban több mint 30 katona tért vissza a Kijev által ellenőrzött területről.

Emellett november 3-án nagyszabású fogolycserére került sor Moszkva és Kijev között. Akkor 107 ember tért vissza Oroszországba.

Moszkva február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...