2022, május 22.
16 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Hiredetés

Putyin: a NATO folyamatosan provokálja Oroszországot

A NATO folyamatosan megpróbálja konfrontációba sodorni Oroszországot – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. Hozzátette, hogy a szövetség tagjai továbbra is folytatják a beavatkozást az ország belügyeibe.

A vádakat Putyin az orosz hírszerzés a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) magas rangú tagjaival folytatott tárgyaláson fogalmazta meg.

Az orosz elnök elmondta, hogy az elmúlt években a biztonsági helyzet nem javult, hanem éppen ellenkezőleg, számos fenyegető tényező még komolyabbá vált.

A NATO a maga “újonnan bejelentett -hivatalos- küldetésével, hogy elrettentse Oroszországot” is egy ilyen fenyegetés.

Ez a célja a katonai szövetség terjeszkedésének. Ez korábban történt, de most találtak egy új indokot, melyben ők komolyan hisznek – mondta Putyin.

Tény, hogy folyamatosan provokálnak, megpróbálnak konfrontációba sodorni minket – tette hozzá.

Az orosz elnök elmondta, hogy a NATO tagországok folytatják erőfeszítéseiket, hogy beavatkozzanak az ország belügyeibe, melynek célja a társadalmi és politikai rend destabilizációja Oroszországban.

Putyin kijelentette, hogy a külföldi hírszerző ügynökségek továbbra is intenzív tevékenységet folytatnak Oroszországban.

Putyin elmondta, hogy tavaly 53 külföldi kémet és 386 külföldi titkosszolgálati ügynököt buktattak le.

Az orosz elnök sajnálatát fejezte ki amiért Oroszország és a nyugati államok nem folytatnak párbeszédet olyan közös ellenségekkel kapcsolatban, mint például a terrorista csoportok.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS