2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Putyin a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban vett részt a húsvéti istentiszteleten

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombat este a moszkvai Krisztus Megváltó székesegyházba érkezett, hogy részt vegyen a húsvéti istentiszteleten.

Az istentiszteletet Kirill moszkvai és egész Oroszország pátriárkája vezette, amelyet portálunk Telegram és YouTube csatornája is élőben közvetített.

Az orosz elnök hagyományosan részt vesz az istentiszteleteken a fő ünnepek idején. Húsvétkor az államfő általában a Megváltó Krisztus-székesegyházban vesz részt az istentiszteleten. Csak kétszer vett részt a húsvéti ünnepségeken Moszkván kívül: 2000-ben a szentpétervári Szent Izsák-székesegyházban és 2003-ban, amikor tádzsikisztáni látogatása során a dusanbei Szent Miklós-székesegyházban vett részt istentiszteleten.

Putyin 2020-ban, elnöksége alatt először, a koronavírusjárvány miatt hagyta ki a húsvéti istentiszteletet, de gyertyát gyújtott Novo-Ogarjovo rezidenciájának kápolnájában.

A húsvét az egész keresztény világ központi ünnepe, amely a kereszténység történetének egyik kulcsmomentumára, Jézus Krisztus feltámadására emlékezik. Az orosz ortodox egyház a nap- és holdnaptár alapján határozza meg a dátumot. A 2023-as évben április 16-ra esik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó