2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Putyin: a hadművelet fontos Oroszország megerősítése és a Donbassz lakosságának védelme szempontjából

Az ukrajnai különleges művelet fontos Oroszország megerősítése és a Donbassz lakosságának védelme szempontjából – jelentette ki Vlagyimir Putyin a Visnyevszkij Központi Katonai Klinikán a hadművelet sebesültjeivel folytatott beszélgetés során.

“Nem kell mondanom, mennyire fontos ez az ország számára, hogy megerősödjön, hogy független legyen, hogy megvédje az ott lakókat – ezeken a területeken, ezek a mi népünk él. A nemzetünk részének érzik magukat, és kötelességünk megvédeni őket” – mondta.

Az államfő hangsúlyozta, hogy a különleges művelet minden résztvevője hős. A mai kitüntetést szimbolikusnak nevezte, amely katonai érdemeik jelentőségét hangsúlyozza.

Azokról a körülményekről szólva, amelyek között az orosz harcosoknak helyt kell állniuk, Putyin megjegyezte, hogy “tüzérség, tankok, páncélozott járművek – és ez mind nem film, mindez a valóságban történik”.

Az elnök azt is javasolta, hogy a tárgyalópartnerek fontolják meg a további katonai kiképzést.

“Úgy vélem, hogy azok, akik valahogyan el akarnak jutni a következő lépcsőfokig, kiképzésre kell menniük. Az olyan emberekre, mint önök, kétségtelenül szüksége van az országnak, a hazának, a fegyveres erőknek. <…> Akik maradni akarnak, azoknak helyes lenne a következő lépést megtenni – a megfelelő képzést megszerezni” – hangsúlyozta.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kitüntetéseket ad át a Visnyevszkij Központi Katonai Klinikán a különleges hadműveletben megsebesült katonáknak.

Putyin megjegyezte, hogy a hatóságok mindent megtesznek a különleges művelet résztvevőinek és az elesettek családjainak támogatására. A sebesülteknek mielőbbi felépülést és rehabilitációt kívánt, gratulált nekik az állami kitüntetésekhez és ahhoz, hogy igazi férfiak. Az elnök köszönetet mondott szüleiknek is, akik segítettek nekik abban, hogy ilyen férfiakká váljanak.

Az elnök Oroszország Napja alkalmából a Visnyevszkij Központi Katonai Klinikába látogatott, ahol találkozott a betegekkel, és kitüntetéseket adott át nekik. Az Oroszország Hőse címet adományozta Jurij Zsulanov tüzérségi szakaszparancsnoknak, aki kivezette a sebesülteket az ellenséges tűz alól. Az elnöktől több katona is megkapta a Bátorságrendet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó