2023, március 28.
2.1 C
Budapest
2.3 C
Moszkva
Array

Porosenko képzelődik? Az USA sem talált bizonyítékot orosz katonai konvoj ukrán megsemmisítésére

Az Egyesült Államok sem tudja megerősíteni Petro Porosenko ukrán államfő azon állítását, miszerint az ukrán hadsereg megsemmisített egy orosz katonai konvojt, amely állítólag átlépte az orosz-ukrán határt – közölte Caitlin Hayden a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője. Az Orosz Védelmi Minisztérium is tagadta a jelentéseket, melyet először a brit The Guardian és a The Telegraph közölt pénteken reggel.

A hatalmas szenzációként közölt hírt a Guardien újságírója a Twitteren közölte: “Ebben a pillanatban a saját szememmel láttam, hogy orosz rendszámtáblás páncélosok lépték át az ukrán-orosz határt” – írta bejegyzésében Shaun Walker csütörtök este.

“Nem létezik az az orosz katonai konvoj ami állítólagosan átlépte az orosz-ukrán határt nappal vagy akár este”- mondotta Igor Konashenkov vezérőrnagy, az Orosz Védelmi Minisztérium szóvivője. “A legjobb az lenne, ha az ukrán tüzérség tényleg egy fantomot semmisítene meg a népe, népének menekültjei vagy a saját katonái helyett” – nyilatkozta Konashenkov .

Putyin azzal vádolja Ukrajnát, hogy el akarja szabotálni az orosz segély eljuttatását a harcok sújtotta területek lakosaihoz, ezért fokozza a térségben katonai jelenlétét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó