2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Politico: húsvét után tárgyalja az EU a 11. oroszellenes szankciócsomagot

Az Európai Unió a hétvégi katolikus húsvéti ünnepek után vitatja meg az Oroszország elleni 11. szankciócsomagot – jelentette szerdán a Politico című lap.

Az Európai Bizottság és az uniós nagykövetek közötti konzultációk újabb fordulója várható “közvetlenül a húsvéti ünnepek után” – közölte három uniós diplomata a lappal.

Korábban Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt mondta, hogy a 11. csomag célja a kiskapuk és az esetleges kijátszások elleni fellépés lesz.

A Reuters a hét elején arról számolt be, hogy az EU az orosz atomenergia-iparral és a Roszatommal szembeni szankciók európai bevezetését fontolgatja, konkrét kivételeket kínálva Magyarországnak. Tavaly Budapest hasonló módon vásárolhatott orosz vezetékes olajat, amelyre a többi uniós ország 2022. december 5-től hatályos embargót vezetett be.

Az EU február 25-i 10. csomagjában Magyarország ellenállásán bukott el az orosz állami tulajdonú atomenergetikai konszernre vonatkozó szankciókat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

CNN: az EU 27 tagállamából csak 23 külügyminiszter érkezett Kijevbe

Csak 23 uniós külügyminiszter érkezett Kijevbe az EU Tanácsának informális, csúcsdiplomáciai szintű ülésére, négy országból alacsonyabb rangú tisztviselők érkeztek az ukrán fővárosba - jelentette...

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...
spot_img

Videó