2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Podoljak: Lengyelország a háborúig szoros szövetséges, de utána a vetélytársunk lesz

Ukrajna az ellenségeskedések végéig szoros barátjának tekinti Lengyelországot, utána pedig megkezdődnek a versenyviszonyok az országok között – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök  tanácsadója a Dom ukrán televíziós csatorna műsorában.

“A lehető legszorosabb partnerünk és a lehető legszorosabb barátunk ma Lengyelország. És elvileg ez így is marad a háború végéig” – jelentette ki.

Podoljak hozzátette, hogy az ellenségeskedések befejezése után a két ország versenyezni fog “bizonyos piacokért, fogyasztói piacokért és így tovább”.

A hét elején Bartosz Cichocki lengyel nagykövetet beidézték az ukrán külügyminisztériumba, miután Marcin Przydzak lengyel elnöki kancelláriaminiszter azt mondta, hogy Kijev hálátlan Varsó segítségéért.

Lengyelország elismerte, hogy a közelmúltban megromlottak a kapcsolatok Ukrajnával a kijevi politikusok nyilatkozatai nyomán. Az egyik vitás kérdés az, hogy Varsó nem hajlandó megnyitni határát a szomszédos országból érkező gabona előtt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó