2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Lengyelországban szivárog a Barátság-kőolajvezeték

A Németország felé vezető Barátság-kőolajvezeték egyik vezetékszálát leállították egy lengyelországi szivárgás miatt – közölte a vezeték lengyel üzemeltetője, a PERN a Twitteren.

“Szombat hajnalban a PERN automatizálási rendszerei nyomáscsökkenést észleltek a Barátság-kőolajvezetéken Chodecz térségében a nyugati szakasz két szálának egyikén, amely Németországba szállít olajat. A szivattyúzást a sérült vonalon azonnal leállították” – közölte a vállalat.

A vezeték második szála változatlanul üzemel. A helyi lakosok egészségét és életét nem fenyegeti veszély – hangsúlyozta az üzemeltető.

“A PERN infrastruktúrájának többi eleme, beleértve a pomerániai szakaszt, amely a tartályhajókkal Lengyelországba, majd Németországba szállított olajat szivattyúzza, normál üzemmódban működik. A lengyel finomítók a menetrendnek megfelelően fogadják az olajat. A helyzet nem befolyásolja a lengyel autósok üzemanyaghoz való hozzáférését” – áll a közleményben.

Most a vállalat vizsgálja a vészhelyzet okait.

Az állami tűzoltóság és a PERN sürgősségi szolgálata a helyszínen van. A javítási munkálatok befejezése után azonnal megkezdik annak a területnek a rekultiválását, amelyre az olaj kifolyt.

A Barátság-kőolajvezeték az oroszországi Almetyevszkből indul, Brjanszkon halad át, majd két szakaszra ágazik: az északi szakaszra (Belaruszon keresztül Lengyelország és Németország irányába) és a déli szakaszra (Ukrajnán keresztül Magyarország, Szlovákia és Csehország irányába).

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó