2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Array

Pliszeckaja hamvait Oroszország felett szórják szét

Maja Pliszeckaja végakarata az, hogy Németországban legyen a búcsúztatása és hamvait Oroszország felett szórják szét – közölte vasárnap a moszkvai Nagyszínház vezérigazgatója.

Vlagyimir Urin elmondta, hogy Rogyion Scsedrin, az orosz balett szombaton elhunyt hírességének férje ismertette vele közös végrendeletüknek azt a részét, amely a halál utáni búcsúztatás és temetési szertartás mikéntjére vonatkozik. Ebben az szerepel, hogy “testünket halálunk után égessék el, és amikor eljön a szomorú óra, amikor az is távozik az életből, aki kettőnk közül túléli a másikat vagy abban az esetben, ha egyszerre halunk meg, egyesítsék hamvainkat és szórják szét Oroszország felett” – olvasta fel újságíróknak a végrendelet vonatkozó részét a moszkvai Nagyszínház vezetője.

Urin azt is közölte, hogy Maja Pliszeckajától szűk családi körben fognak búcsút venni családtagjai és a hozzá közel állók. A világhírű balett-táncos, koreográfus szombaton, életének 90. évében hunyt el Berlinben, szívinfarktusban.

A Bolsoj vezetése korábban remélte, hogy a Pliszeckajától kollégái, barátai, tisztelői a moszkvai teátrumban vehetnek végső búcsút és a hírességet Moszkvában temetik el. Pliszeckaja munkásságának több mint 50 évét töltötte a Nagyszínházban.

A szovjet, majd az orosz balett csillaga férjével, Rogyion Scsedrin orosz zeneszerző-zongoraművésszel – egy ellenforradalmi puccstól tartva – 1991-ben távozott Németországba, de nem szakította meg kapcsolatait sem a Bolsojjal, sem Oroszországgal.

Elhunyt Maja Pliszeckaja minden idők egyik legnagyobb orosz balerinája

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó