2022, szeptember 25.
10.5 C
Budapest
7 C
Moszkva
Array

Pliszeckaja hamvait Oroszország felett szórják szét

Maja Pliszeckaja végakarata az, hogy Németországban legyen a búcsúztatása és hamvait Oroszország felett szórják szét – közölte vasárnap a moszkvai Nagyszínház vezérigazgatója.

Vlagyimir Urin elmondta, hogy Rogyion Scsedrin, az orosz balett szombaton elhunyt hírességének férje ismertette vele közös végrendeletüknek azt a részét, amely a halál utáni búcsúztatás és temetési szertartás mikéntjére vonatkozik. Ebben az szerepel, hogy “testünket halálunk után égessék el, és amikor eljön a szomorú óra, amikor az is távozik az életből, aki kettőnk közül túléli a másikat vagy abban az esetben, ha egyszerre halunk meg, egyesítsék hamvainkat és szórják szét Oroszország felett” – olvasta fel újságíróknak a végrendelet vonatkozó részét a moszkvai Nagyszínház vezetője.

Urin azt is közölte, hogy Maja Pliszeckajától szűk családi körben fognak búcsút venni családtagjai és a hozzá közel állók. A világhírű balett-táncos, koreográfus szombaton, életének 90. évében hunyt el Berlinben, szívinfarktusban.

A Bolsoj vezetése korábban remélte, hogy a Pliszeckajától kollégái, barátai, tisztelői a moszkvai teátrumban vehetnek végső búcsút és a hírességet Moszkvában temetik el. Pliszeckaja munkásságának több mint 50 évét töltötte a Nagyszínházban.

A szovjet, majd az orosz balett csillaga férjével, Rogyion Scsedrin orosz zeneszerző-zongoraművésszel – egy ellenforradalmi puccstól tartva – 1991-ben távozott Németországba, de nem szakította meg kapcsolatait sem a Bolsojjal, sem Oroszországgal.

Elhunyt Maja Pliszeckaja minden idők egyik legnagyobb orosz balerinája

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...