2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Piacot és egy autóbuszt lőttek az ukránok Donyeckben – többen meghaltak (videók)

Több ember meghalt és többen megsebesültek a Donyecki Népköztársaság (DNR) fővárosában egy tüzérségi csapás következtében – közölte a polgármester.

Az ukrán erők által csütörtökön Donyeckre kilőtt tüzérségi lövedékek a város fő piacának közelében csapódtak be – jelentette Alekszej Kulemzin polgármester.

A támadásban legalább hat ember meghalt, hat másik pedig megsebesült – közölte a városvezető. Az egyik sebesült áldozatot egy tinédzser.

A Donyecki Népköztársaság (DNR) védelmi erői felvételeket tettek közzé arról, ami szerintük az ukrán támadás utóhatása volt. A helyszínen készült videókon nyilvánvaló civil áldozatok láthatók.

Korábban a nap folyamán az ukrajnai Zaporizzsja területen található, orosz ellenőrzés alatt álló Melitopol város közigazgatási vezetője a városi piacon történt robbanásról számolt be. A robbanás hat embert megsebesített, de nem követelt halálos áldozatokat – közölte a tisztviselő.

A DNR hatóságai rendszeresen jelentik az ukrán erők tüzérségi csapásait, amelyek Donyeck különböző részeit célozzák.

A hét elején a DNR és a szintén donbásszi Luganszki Népköztársaság, valamint Ukrajna túlnyomórészt Oroszország által ellenőrzött részei, a Herszon és Zaporozsjei terület bejelentette, hogy szavazni kíván arról, hogy kérjék-e csatlakozásukat Oroszországhoz.

Kijev elutasította a tervezett népszavazásokat, és büntetőjogi felelősségre vonással fenyegette meg a résztvevőket. Andrij Jermak, Volodimir Zelenszkij elnök kabinetfőnöke a hírre reagálva figyelmeztetett, hogy “Ukrajna meg fogja oldani az orosz kérdést”, hozzátéve, hogy ezt “csak erőszakkal” lehet megtenni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...