2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Peszkov: az Egyesült Államok áll a Kreml elleni ukrán támadás mögött

Az Egyesült Államok áll a Kreml elleni ukrán támadás mögött – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnök szóvivője.

“A próbálkozások ennek tagadására mind Kijevben, mind Washingtonban – természetesen abszolút nevetségesek. Nagyon jól tudjuk, hogy az ilyen akciókról és az ilyen terrortámadásokról nem Kijevben, hanem pontosan Washingtonban döntenek. És Kijev mindig azt teszi, amit mondanak neki” – mondta.

Peszkov hozzátette, Moszkva tudja, hogy “gyakran még magukat a célpontokat sem Kijev határozza meg, hanem Washington. Az USA aztán célpontot ad az ukrán hadseregnek egy támadáshoz, és azt követeli, hogy az ukrán fegyveres erők hajtsák végre a támadást.

“Nem minden alkalommal kap Kijev jogot arra is, hogy megválassza az eszközöket. Ezt is gyakran az óceán túloldaláról diktálják neki” – hangsúlyozta.

Szerdán az elnöki adminisztráció közölte, hogy Ukrajna két dróncsapást próbált indítani Vlagyimir Putyin Kreml-rezidenciája ellen. A hadseregnek és a különleges szolgálatoknak elektronikai hadviselési rendszerekkel sikerült hatástalanítani őket. Az államfő nem sérült meg a támadási kísérletben, munkarendje nem változott.

A Kreml terrorcselekménynek és merényletnek bélyegezte az elnök rezidenciája elleni támadást. Hangsúlyozták, hogy Moszkva fenntartja magának a jogot, hogy megtorolja azt, ahol és amikor jónak látja.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó