2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Pénzhiány miatt elhalasztják Brezsnyev szobrának elbontását egy ukrán városban

A Szovjet Kommunista Párt főtitkárának, Leonyid Brezsnyevnek az ukrajnai Dnyipropetrovszki terület Kamjanszke városában található emlékmű lebontását a finanszírozás hiánya miatt elhalasztották, és azt a hadiállapot feloldása után fogják megfontolni – közölte Olekszandr Csernyesev, a város alpolgármestere.

“A Leonyid Brezsnyev mellszobrának lebontásával kapcsolatos munkálatok elvégzése további finanszírozást igényel, de a statárium idején a városi költségvetésből történő kiadások elsősorban a területi védelmi intézkedések, a lakosság biztonságának védelme és megélhetésének biztosítása, a közszféra, a közüzemi vállalatok működése pénzügyi támogatásának szükségleteire történő időbeni és gyors reagálás feltételeinek megteremtésére irányulnak” – idézi Csernyesevet a Strana.ua ukrán lap.

A tisztviselő szerint – amint arról a hetilap beszámolt – a Brezsnyev-emlékmű lebontásának kérdését a hadiállapot megszűnése után fogják megfontolni.

Megjegyzik, hogy a Kamjanszkén található Brezsnyev-emlékmű “életmű-emlékmű, amelyet 1976-ban állítottak fel”, és a város nevezetességének számít. Ezért a helyi hatóságok a dekommunizációs kampánya során nem bontották le.

A szovjet történelemhez kapcsolódó emlékművek lebontása, valamint az utcák átnevezése Ukrajnában 2015-ben kezdődött, amikor egy dekommunizációs törvényt fogadtak el. Az utóbbi időben az ukrán hatóságok nemcsak a szovjet történelem ellen indítottak harcot, hanem minden ellen, ami Oroszországgal kapcsolatos.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter korábban azt mondta, hogy az ukrán hatóságok évek óta agresszív oroszellenes tevékenységet és erőszakos asszimilációt folytatnak. Az orosz Nyomozó Bizottság elnöke, Alekszandr Basztrkin elrendelte az ukrajnai műemlékek lerombolásának és meggyalázásának jogi értékelését.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...