2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

Pancir-SzM légvédelmi komplexumok érkeznek a különleges hadműveleti zónába

Az ukrajnai különleges műveleti övezetben létrehozott orosz légvédelmi rendszert hamarosan a legújabb Pancir-SzM komplexumokkal erősítik meg – közölte a RIA Novosztyi egy jól értesült forrásra hivatkozva.

“Az ilyen komplexumok képesek lesznek az ukrán fegyveresek által indított drónokat és rakétákat, köztük az amerikai HIMARS lövedékeit is jelentősen nagyobb távolságból eltalálni” – magyarázta a forrás.

A forrás szerint a jövőben a minirakétákkal felszerelt Pancir-SM tesztelését is tervezik a légvédelmi zónában a Grad rakéta-sorozatvető rendszer drónjainak és irányítatlan rakétáinak megsemmisítésére. Emlékeztetett arra, hogy egy harcjárművet 48 minirakétával lehet felszerelni.

Az elérhető források szerint a Pancir-SzM új célfelderítő radart kapott, amely javította a légi célok felderítési hatótávolságát, zajérzékenységét és felbontóképességét. Fel van szerelve egy új multifunkciós radarral is a célkövetés és a rakétairányítás érdekében.

Mostantól akár 75 kilométeres távolságban is képes látni a kisebb célpontokat, és ha az új, hiperszonikus sebességű föld-levegő irányított rakétákat használja, akkor akár 40 kilométeres távolságban is képes elfogni a légi célpontokat – kétszer annyit, mint a korábbi változat.

Különösen, amint arról Szergej Sojgu védelmi miniszter 2022 augusztusában beszámolt, az új Pancirral a drónok megsemmisítésének végső hatótávolsága 30 százalékkal nőtt. A Pancir-SzM támadható célpontok repülési magassága 18 kilométer.
Az új rendszernek két változata van: a kerekes és a lánctalpas, a szárazföldi erők számára készült változatban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó