2022, szeptember 25.
13.3 C
Budapest
7.1 C
Moszkva

Oroszországban nem csak a gyerekek felé lesz tilos az LMBT propaganda, hanem mindenkinek

Az LMBT-kapcsolatok népszerűsítését véglegesen betilthatják Oroszországban egy hétfőn az Állami Dumába beterjesztett törvényjavaslat értelmében, amely az ilyen üzeneteket a háborús propagandához és a gyűlöletkeltéshez hasonlítja.

Jelenleg az LMBT “propaganda” Oroszországban csak akkor tilos, ha az a gyermekek ellen irányul, de egyes politikusok keményebb korlátozásokat és büntetéseket követelnek a “családi értékek tagadása” és a “nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagálása” miatt.

A törvényjavaslathoz csatolt indoklásban a szerzők azzal érvelnek, hogy az LMBT “propaganda” széles körben elterjedt Oroszországban, és a médián, nyilvános rendezvényeken, streaming szolgáltatásokon és az ilyen kapcsolatok filmekben való ábrázolásán keresztül népszerűsítik.

“Oroszországban a törvényhozás szintjén nem megengedett az öngyilkosság, a kábítószer, a szélsőségesség, a bűnözői magatartás népszerűsítése, mivel ezek negatív és társadalmilag veszélyes jelenségeknek számítanak. Ugyanakkor formálisan mindeddig nem tiltották a családi értékek tagadásának és a nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagálását, többek között a filmforgalmazás segítségével” – olvasható a feljegyzésben.

A törvényjavaslat szerzői – akik között nem szerepelnek a kormányzó Egységes Oroszország párt tagjai – azt állítják, hogy a család mint társadalmi érték tagadása, az úgynevezett “gyermekmentes” életmód népszerűsítése, valamint a nem hagyományos szexuális kapcsolatok jóváhagyása és elismerése nemcsak a gyermekekre és a fiatalokra, hanem az egész társadalomra veszélyes, mivel “veszélyezteti a demográfia és a jövőbeli gazdasági növekedés kérdéseit”.

A törvényjavaslat a jelenlegi jogszabályokat kívánja kiegészíteni azzal, hogy adminisztratív és büntetőjogi felelősséget vezet be az LMBT-üzenetek terjesztéséért az Oroszországi Föderáció bármely demográfiai csoportjában, és megtagadja az ilyen kapcsolatokat népszerűsítő filmek forgalmazási jogait.

“A család, az anyaság és a gyermekkor a maguk hagyományos, az ősöktől átvett értelmezésében olyan értékek, amelyek biztosítják a nemzedékek folyamatos váltakozását” – írják a törvényjavaslat szerzői, hozzátéve, hogy ezek “az Oroszországi Föderáció soknemzetiségű népének megőrzésének és fejlődésének feltételei, ezért különleges állami védelmet igényelnek”.

A törvényhozók megjegyzik, hogy az LMBT-propaganda tilalma nem fosztja meg az orosz állampolgárokat attól a lehetőségtől és jogtól, hogy meghatározzák szexuális preferenciájukat és orientációjukat, és nem teszi lehetővé semmilyen módon a diszkriminációjukat. Ragaszkodnak azonban ahhoz, hogy ezek a kiváltságok “nem adnak jogot arra, hogy az ilyen kapcsolatok nyilvános jóváhagyására törekedjenek” vagy “olyan “új” értékeket terjesszenek, amelyek rejtett veszélyeket hordoznak a társadalomra nézve”.

A múlt hónapban egy hasonló törvényjavaslatot terjesztettek be az Állami Dumába is, amely átszámítva több mint 160 000 dolláros bírságot kíván bevezetni a nem hagyományos szexuális kapcsolatok népszerűsítéséért. Ez azonban nem ment át az első olvasaton.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Amerikai rakétákhoz átalakított ukrán MiG-29-eseket lőttek le az orosz harci gépek

Orosz harci repülőgépek lelőttek két ukrán MiG-29-es harci gépet, amelyeket amerikai gyártmányú radarelhárító fegyverek kilövésére módosítottak - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. A minisztérium...

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...