2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Oroszországban megkezdődik a “távol-keleti hektárok” ingyenes kiosztása hasznosításra

Oroszországban megkezdődhet a “távol-keleti hektárok” ingyenes kiosztása, miután hétfőn megjelent a hivatalos jogi portálon a Vlagyimir Putyin elnök által aláírt törvény, amelynek értelmében ingyenesen hasznosítható orosz állampolgárok által egy-egy hektárnyi földterület az ország Távol-keleti Szövetségi Körzetében.

A birtokok Szaha Köztársaságban (Jakutföldön), valamint a kamcsatkai, a tengermelléki, a habarovszki, az amuri, a magadáni és a szahalini térségben, a Zsidó Autonóm Területen és a Csukcs Autonóm Területen oszthatók ki. A földterületek öt évig hasznosíthatók ellenszolgáltatás nélkül. Az időszak lejárta után a birtok bérbe vagy tulajdonba vehető.

Az erdőalaphoz tartozó földek csak 15 évi hasznosítás és átminősítés után vehetők tulajdonba. A “távol-keleti” hektárokat fokozatosan kezdik el kiosztani.

Június 1-jétől az Távol-keleti Szövetségi Körzet érintett területeinek csak egy-egy városa körül kezdik el kiparcellázni, de október 1-jétől már mindenhol. 2017. február 1-jétől csak az érintett területek lakosai juthatnak majd birtokhoz. A törvényt az állami duma április 22-én, a szövetségi tanács pedig 27-én szavazta meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó