2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Oroszországban háromszáz alá csökkent a halálozások napi száma

Oroszországban 293-ra csökkent az egy nap alatt regisztrált, új koronavírusos fertőzés okozta halálesetek száma a hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint.

Ez a legalacsonyabb szám az év eleje óta. A járvány halálos áldozatainak száma ezzel 98 033-ra emelkedett.

Az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 8711-gyel 4 528 543-ra nőtt. A napi növekmény 0,19 százalék, az új esetek 13,1 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 284 102-re csökkent, a felépülteké pedig 9 088-cal 4 139 128-ra emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 119,7 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 267 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírusos fertőzés gyanújával 481 518 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó, és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) hétfőn több mint 30 millió ember beoltásához elegendő Szputnyik gyártásáról állapodott meg a Shenzhen Yuanxing Gene-tech kínai vállalattal. A termelés várhatóan májusban indul be.
A Szputnyik V alkalmazását eddig 57 ország engedélyezte, ezek összlakossága 1,57 milliárd.

A BRICS-országok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) Új Beruházási Bankja hétfőn honlapján közölte, hogy egymilliárd dolláros hitelt folyósít Oroszországnak az egészségügyi szektor világjárvány alatti finanszírozására. Az Interfax hírügynökség szerint a hitelt egyebek között az egészségügyi dolgozók támogatására fogják felhasználni.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) Novoszibirszk megyében őrizetbe vett egy bűnözői csoportot, amelynek tagjai egészségügyi igazolást hamisítottak külföldiek számára az oroszországi beutazáshoz. Az elfogott törvénysértők számát nem közölték, csak azt, hogy több mint ezer PCR-tesztet igazoló űrlapot, 400 meghívóokmányt valamint 3 millió rubel (jelenlegi árfolyamon több mint 12 millió forint) készpénzt foglaltak le tőlük, különböző pénznemekben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó