2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Oroszországban befejeződött a részleges mozgósítás

Oroszország részleges mozgósítása befejeződött, 300 ezer tartalékost a tervek szerint besoroztak – közölte Szergej Sojgu védelmi miniszter pénteken Vlagyimir Putyin elnökkel tartott találkozóján. A mozgósítást szeptemberben jelentették be.

A mai napon befejeződött a mozgósítás – közölte Sojgu Putyinnal. “Az állampolgárok értesítése lezárult.”  Elmondta, hogy a kitűzött 300 ezer fős célt elérték.

Közölte, hogy 13 ezren jelentkeztek mozgósítás nélkül, önként csatlakoztak a csapatokhoz.

Sojgu megjegyezte, hogy az Oroszországi Föderáció fegyveres erőihez több mint 1300 különböző szintű végrehajtó hatalmi szerv képviselőjét, valamint több mint 27 000 vállalkozót soroztak be.

A védelmi miniszter szerint 82 000 mozgósított katonát küldtek a konfliktusövezetbe. További 218 000 behívott készül a harci szolgálatra a kiképzőközpontokban és a gyakorlótereken.

A mozgósítás keretében behívott tartalékosok átlagéletkora 35 év – árulta el.

Sojgu elismerte a sorkatonák felszerelésével kapcsolatos problémákat is, ugyanakkor kifejtette, hogy ezek csak a kezdeti szakaszban jelentkeztek, és már megoldották őket. Putyin viszont megjegyezte, hogy a nehézségek elkerülhetetlenek voltak, mivel a mozgósításra már régóta nem került sor.

Oroszországban szeptember 21-én jelentették be a részleges mozgósítást. Az elnöki rendelet nyilvánosságra hozott részében nem közöltek adatokat arról, hogy hány embert terveztek behívni. Sojgu azt mondta, hogy 300 000 főt fognak besorozni. A részleges mozgósítás hivatalosan akkor ér véget, amikor Putyin aláírja az erre vonatkozó rendeletet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...