2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Oroszország teljesen leállította a gázszállítást a Jamal-Európa vezetéken

Nullára csökkent az orosz földgáz áramlása a Jamal-Európa gázvezetéken keresztül a német-lengyel határon – jelentette kedden a Reuters.

A Németországból Lengyelországba a Jamal-Európa gázvezetéken a Mallnow határállomáson nullára csökkent a gázáramlás – állította a Reuters a Gascade üzemeltető adataira hivatkozva.

A TASZSZ hírügynökség szerint ez a közvetlen és a fordított üzemmódban történő egyenlő gázáram-szállításoknak tudható be. A Jamal-Európán keresztül a gáz általában nyugat felé halad, de amikor a lengyel fogyasztók Németországból vásárolnak gázt, a vezeték megfordítja az áramlást.

A Gazprom a Jamal-Európa vezetéken keresztül lefoglalt némi gáztranzit-kapacitást szerdára – jelentette az Interfax hírügynökség az árverési eredményekre hivatkozva. A tényleges áramlások azonban nem garantáltak, mert a Gazprom nem mindig használja ki a lefoglalt kapacitást – írja a Reuters.

Az ügynökség hozzátette, hogy az Európába irányuló orosz gázszállítások a másik két kulcsfontosságú gázvezeték-útvonalon – az Északi Áramlaton és az ukrán tranzithálózaton keresztül – nagyjából stabilak voltak.

A Jamal-Európa gázvezeték Oroszország, Belorusz, Lengyelország és Németország területén halad keresztül.

A Gazprom orosz energiaipari nagyvállalat szerdán közölte, hogy az Ukrajnán keresztül Európába irányuló gázszállítások a szokásos módon folytatódnak.

“A Gazprom az európai fogyasztók által leadott megrendeléseknek megfelelően – ez március 30-án 109,5 millió köbmétert – a szokásos módon szállítja az orosz gázt az Ukrajna területén keresztül haladó tranziton” – közölte Szergej Kuprijanov, a vállalat képviselője.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...