2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

A Nyugat nem reagál az ukránok által elkövetett háborús bűnökre, mert szemüket elhomályosítja a ruszofóbia

Az, hogy az Európa Tanács, az EU és a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala nem reagált az orosz hadifoglyokkal szemben az ukrán hadsereg által elkövetett bántalmazásokra, bűncselekmény – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

“Ők hallgatnak. Nem reagálnak ezekre a háborús bűnökre és a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértésére. A szemüket elhomályosítja a ruszofóbia” – jegyezte meg Zaharova.

Hozzátette, hogy Strasbourgban senki sem veti fel Ukrajna kizárásának kérdését az Európa Tanácsból, “pedig erre rengeteg ok van”. “Matteo Mecacci, a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának igazgatója minden dühét csak Oroszországon tölti ki. Az erkölcsi iránymutatások és a politikai őszinteség elveszett. Miről kellene beszélnünk ezekkel az intézményekkel? Az ilyen hallgatás bűnrészesség az elkövetett atrocitásokban. Ez egyben bűncselekmény is” – olvasható az orosz külügy nyilatkozatában.

Hétfőn olyan videók kerültek fel az internetre, amelyeken állítólag ukrán radikális nacionalisták fogságban lévő orosz katonákat kínoznak. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy az ukrajnai orosz hadifoglyok kínzásában részt vevőket felelősségre kell vonni tetteikért.

A Nyugat humanitárius segély helyett fegyvereket szállít Ukrajnának

Annak ellenére, hogy az ukrán állampolgároknak sürgős humanitárius segítségre van szükségük, a nyugati országok nem békés célú rakományt, hanem mindenféle fegyverek szállítását fokozták Ukrajnába – közölte Zaharova a Telegramon.

Ezek közé tartoznak a kézifegyverek, páncéltörő irányított rakéták, páncéltörő rakétarendszerek, hordozható légvédelmi rakétarendszerek, lőszerek és felszerelések. Az Egyesült Államok, amely nem fukarkodik azzal, hogy dollármilliárdokat költ erre a célra, különösen jól jár. Lengyelország átrakodási pontként szolgál – folytatta.

Az ukrán fegyveres alakulatok nyugati fegyvereket használnak lakott területek bombázására és civilek megölésére. Donyeck, Makejevka, Gorlovka, Jaszinuvata és Dokucsajevszk – ezeket és más városokat a Donbasszban rendszeresen lövik ukrán nehézfegyverek, köztük a Tocska-U rakétarendszerrel. Ezt azonban Nyugaton nem veszik észre – írta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...