2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Oroszország szankciókat vezetett be Joe Biden és fia ellen is

Moszkva válaszszankciókat jelentett be az amerikai vezetés, köztük Joe Biden, valamint a Pentagon és a CIA vezetői ellen.

Oroszország kedden szankciókat vezetett be Joe Biden amerikai elnök, Tony Blinken külügyminiszter, Lloyd Austin védelmi miniszter, valamint tíz további kormányzati tisztviselőt és politikai személyiséget. Moszkva közölte, hogy a szankciók kölcsönös intézkedésnek minősülnek, amelyeket azután vezettek be, hogy Washington szankciós listára tette a vezető orosz politikusokat, köztük Vlagyimir Putyin elnököt.

A Kreml kedden jelentette be, és “ellenreakcióként” jellemezte a “jelenlegi amerikai kormányzat által követett rendkívül oroszgyűlölő irányvonalat”.

A 13 nevet tartalmazó lista élén Biden elnök áll, őt követi Blinken és Austin. Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó, William Burns CIA-igazgató és Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára is szerepel a névsorban. A listán lejjebb szerepel még Hillary Clinton volt külügyminiszter és Biden fia, Hunter – akinek egy ukrán energetikai céggel folytatott ügyleteit korábban megkérdőjelezték és bírálták – is.

A listára való felkerülés megtiltja belépésüket az Oroszországi Föderációba. A Kreml közleménye szerint azonban Moszkva nem zárja ki a kapcsolatfelvételt amerikai tisztségviselőkkel, “ha azok megfelelnek nemzeti érdekeinknek”.

A listára “a közeljövőben” további nevek is felkerülnek – folytatta a közlemény, figyelmeztetve, hogy “olyan amerikai vezető tisztségviselők, katonai tisztviselők, törvényhozók, üzletemberek, szakértők és médiaszemélyiségek, akik oroszgyűlölőek vagy hozzájárulnak az Oroszországgal szembeni gyűlöletkeltéshez”, szintén feketelistára kerülnek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...