2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Oroszország megsemmisített két brit Harpoon rakétaindítót Odessza térségében

Az orosz hadsereg nagy pontosságú tengeri fegyverekkel megsemmisített két, Nagy-Britanniából szállított Harpoon rakétarendszert – derül ki az orosz védelmi minisztérium pénteken kiadott jelentéséből.

“Két, az Egyesült Királyságból szállított Harpoon partvédelmi rakétarendszert semmisítettünk meg nagy pontosságú tengeri fegyverekkel az Odesszai területen lévő Liman falu közelében” – közölte Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője.

Ezenkívül az orosz légierő nagy pontosságú csapásai a Donyecki Népköztársaság (DNR) által ellenőrzött és DNR területén lévő Kramatorszk városában megsemmisített két Tocska-U rakétavetőt és több mint 150 ellenséges katonát és tisztet – közölte.

“A Donyecki Népköztársaságban lévő Majaki faluban hat BM-21 Grad rakéta-sorozatvetőből álló harcjárművet és egy lőszerraktárt semmisítettek meg” – tette hozzá.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...