2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Zelenszkij: ez a mi földünk! Kijev nem hajlandó területi engedményeket adni Oroszországnak

Kijev nem hajlandó területi engedményekre Oroszország javára – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a CNN-nek nyilatkozva.

Elutasította annak lehetőségét, hogy a helyzet diplomáciai úton, Kijev egyes régióinak átadásával oldódjon meg.

Az ukránok nem hajlandók feladni a földjeiket, elfogadni, hogy ezek a területek Oroszországhoz tartoznak. Ez a mi földünk” – mondta Zelenszkij.

Megjegyezte, hogy Kijev folyamatosan ismételgeti ezt az álláspontot, és megígérte, hogy kész bizonyítani elkötelezettségét.

Zelenszkij azt is elmondta, hogy a NATO-tagságon kívül nem lát más biztonsági garanciát országa számára, és helytelennek nevezte azt a döntést, hogy Ukrajna nem kap NATO-tagságot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.