2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Oroszország megnövelte az ukrajnai menekültek befogadására kiírt kvótát

A Dmitrij Medvegyev miniszterelnök által aláírt utasítás alapján 128.055 ukrán menekült helyett 151.175 kap ideiglenes tartózkodási engedélyt Oroszország területén –írja a Lenta.ru.

A döntés az ukrán menekültek egyre növekvő száma miatt született, akik a polgárháború következtében minden életfeltételtől megfosztattak, és ideiglenesen Oroszország területén kértek menedéket. Oroszország 38 régiója adta beleegyezését az Ukrajnából menekülők befogadására, közülük 22 országrész már 70-100% mértékben betöltötte a korábban megszabott kvótát. Oroszország egész területére vonatkoztatva mintegy 55%-ban betelt a kvóta mértéke, némely régiókban 80-100%-os mértékben.

Konsztantyin Ramadanovszkij, az orosz emigrációs hivatal vezetője szerint ma 2.6 millió ukrán állampolgár lelt menedékre Oroszország területén, ebből több mint egymillió Ukrajna keleti részeiből menekült el. 570 000 ukrán már munkavállalási engedélyt is kapott. Ez év januárjától humanitárius megfontolásokból az orosz hatóságok már több ízben meghosszabbították a tartózkodási engedélyeket. Augusztus 1-én vált aktuálissá a régi engedélyek meghosszabbítása, azok 90 napos határidőt szabtak meg az országban való tartózkodásra.

Forrás: Lenta

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS