2022, december 6.
5.9 C
Budapest
-6.9 C
Moszkva

Oroszország meghosszabbította a dollár és euró tőkekontrollt

Az Orosz Központi Bank további hat hónappal meghosszabbította az amerikai dollár és euró kivonására vonatkozó korlátozásokat – jelentette be hétfőn a szabályozó hatóság.

A lakosok az eddigiekhez hasonlóan csak 10 000 dollár készpénzt vagy ennek megfelelő összeget vehetnek fel euróban. Ez csak az amerikai dollárra és euróra vonatkozik, minden más külföldi valutát korlátozás nélkül lehet vásárolni.

A külföldi üzleti utak költségeire vonatkozó 5000 dolláros limitet is meghosszabbították jövő évig. Az orosz bankok csak 2022. április 9. után kapott eurót és dollárt adhatnak el.

A nyugati szankciókra válaszul bevezetett orosz tőkekontroll eredetileg szeptemberig maradt volna érvényben, de most 2023. március 9-ig meghosszabbítják.

A központi bank azzal magyarázta, hogy a korlátozások fenntartása mellett az amerikai és az uniós hatóságok azon lépése miatt döntött, hogy megtiltják a dollár és euró készpénzimportot Oroszországba.

A hatóság vezetője, Elvira Nabiullina korábban megjegyezte, hogy a központi banknak “nincs oka arra számítani”, hogy a készpénzimport helyzete a jövőben jobbra fordul.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.