2022, május 16.
27.8 C
Budapest
11.5 C
Moszkva
Hiredetés

Oroszország legújabb harci gépe is bemutatkozik a Győzelem napján

A május 9-i győzelem napi katonai díszszemlén mutatkozik be a nagyközönség előtt Oroszország legújabb harci gépe az újgenerációs Szu-35Sz.

Idén sem maradunk újdonságok nélkül, ha figyelemmel kísérjük a Győzelem napi katonai díszszemlét a moszkvai Vörös téren. Oroszország minden évben számos katonai fejlesztést mutat be ezen a napon.

Az idei díszszemlén láthatjuk az új generációhoz tartozó Ratnyik harci felszerelést és a Szu-35Sz típusú vadászbombázó legújabb változatát is. Az orosz Szu-35Sz-t tartják a mai világban legveszélyesebb vadászgépnek. Az új fejlesztéseknek köszönhetően az orosz harci gép képes felismerni célpontját akár 400 kilométeres távolságból is. A Szu-35Sz képes szállítani levegő-levegő rakétákat, hajó és tengeralattjáró elhárító levegő-föld rakétákat és irányított bombákat is.

Oroszország szerte megemlékeznek május 9-én a második világháborúban a Németország felett aratott győzelem 71. évfordulóját. Az idei díszszemlén 128 katonai jármű és harci eszköz vonul fel a Vörös téren, köztük a tavaly bemutatkozott T-14-es Armata tankok is.

A Győzelem napi katonai díszszemlét az Orosz Hírek ÉLŐBEN közvetíti! Május 9-én magyar idő szerint 9 órától.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS