2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva

Oroszország legújabb harci gépe is bemutatkozik a Győzelem napján

A május 9-i győzelem napi katonai díszszemlén mutatkozik be a nagyközönség előtt Oroszország legújabb harci gépe az újgenerációs Szu-35Sz.

Idén sem maradunk újdonságok nélkül, ha figyelemmel kísérjük a Győzelem napi katonai díszszemlét a moszkvai Vörös téren. Oroszország minden évben számos katonai fejlesztést mutat be ezen a napon.

Az idei díszszemlén láthatjuk az új generációhoz tartozó Ratnyik harci felszerelést és a Szu-35Sz típusú vadászbombázó legújabb változatát is. Az orosz Szu-35Sz-t tartják a mai világban legveszélyesebb vadászgépnek. Az új fejlesztéseknek köszönhetően az orosz harci gép képes felismerni célpontját akár 400 kilométeres távolságból is. A Szu-35Sz képes szállítani levegő-levegő rakétákat, hajó és tengeralattjáró elhárító levegő-föld rakétákat és irányított bombákat is.

Oroszország szerte megemlékeznek május 9-én a második világháborúban a Németország felett aratott győzelem 71. évfordulóját. Az idei díszszemlén 128 katonai jármű és harci eszköz vonul fel a Vörös téren, köztük a tavaly bemutatkozott T-14-es Armata tankok is.

A Győzelem napi katonai díszszemlét az Orosz Hírek ÉLŐBEN közvetíti! Május 9-én magyar idő szerint 9 órától.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó