2023, április 2.
14 C
Budapest
7.5 C
Moszkva

Oroszország leállt az amerikai állampapírok eladásával júniusban

Nem változott Oroszország amerikai állampapír-portfóliójának a nagysága júniusban, miután az előző két hónapban jelentősen zsugorodott.

Az amerikai pénzügyminisztérium honlapján szereplő adatok szerint Oroszország június végén 14,9 milliárd dollárnyi amerikai állami adósságpapírral rendelkezett, ebből 9,1 milliárd dollár rövid lejáratú, 5,8 milliárd dollár pedig hosszú lejáratú volt. Ez megegyezik a május végi állománnyal.

Az amerikai pénzügyminisztérium kimutatásai szerint március végén 96,1 milliárd dollár, április végén 48,7 milliárd dollár amerikai adósságpapír volt orosz kézben. A csökkenés időpontja egybeesett az Oroszország ellen tavasszal elrendelt újabb szigorú amerikai szankciókkal.

2013-ban Oroszország kezében még 150 milliárd dollárnyi amerikai állampapír volt.

A pénzügyminisztérium adatai szerint az Egyesült Államok legnagyobb hitelezője továbbra is Kína volt júniusban, 1179 milliárd dollár értékű amerikai állampapírral rendelkezett a májusi 1183 milliárd dollár után.

A lista második helyén szereplő Japán befektetései 1030 milliárd dollárra mérséklődtek a májusi 1048 milliárd dollárról.

Az amerikai állampapírok harmadik legnagyobb tulajdonosa Brazília (300,08 milliárd dollár) volt, amelyet Írország (299,59 milliárd dollár), majd Nagy-Britannia (273,95 milliárd dollár) követett.

A tíz legnagyobb tulajdonos között van továbbá Svájc, Luxemburg, Hongkong, a Kajmán-szigetek és Tajvan.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: orosz tűzörvény zúdul az ukrán állásokra a Szvatovo-Kremenna fronton

Az orosz Központi Katonai Körzet egységei folytatják offenzívájukat a frontvonalon Szvatovo-Kremenna közelében. Az orosz páncélos csoportok támadása előtt rakéta-sorozatvetők, tarackok és harckocsik tűzörvénye zúdul az...

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...
spot_img

Videó