2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Oroszország leállítja a kazahsztáni olaj Európába irányuló tranzitját

A Szputnyik hírügynökség szerint műszaki hiba miatt leállt az ellátás egy jelentős Kaszpi-tengeri vezetéken keresztül.

Egy orosz bíróság szerdán elrendelte a Kaszpi-tengeri csővezeték konzorcium tevékenységének 30 napos felfüggesztését, amely a világ egyik legnagyobb csővezetékén keresztül szállítja a kőolajat Kazahsztánból a Fekete-tengerre.

A tranzit felfüggesztését az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet, a Roszpotrebnadzor által feltárt műszaki problémák tették szükségessé.

A Reuters szerint a vezeték üzemeltetője közölte, hogy a működés felfüggesztéséről szóló döntés az olajszennyezéssel kapcsolatos papírmunkával függött össze, és a konzorciumnak be kellett tartania azt.

A vállalat azt is közölte, hogy fellebbezést nyújtott be az oroszországi Novorosszijszk város bíróságához, amelyben kérte a határozat végrehajtásának elhalasztását, hogy elkerüljék a leállást, amely visszavonhatatlan következményekkel járhat a vezetékberendezésekre nézve.

Közben a terminál működését ismerő kereskedelmi források a Reutersnek elmondták, hogy szerda reggel folyamatos volt az olajexport a Fekete-tengeren lévő terminálból.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...