2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Oroszország leállítja a kazahsztáni olaj Európába irányuló tranzitját

A Szputnyik hírügynökség szerint műszaki hiba miatt leállt az ellátás egy jelentős Kaszpi-tengeri vezetéken keresztül.

Egy orosz bíróság szerdán elrendelte a Kaszpi-tengeri csővezeték konzorcium tevékenységének 30 napos felfüggesztését, amely a világ egyik legnagyobb csővezetékén keresztül szállítja a kőolajat Kazahsztánból a Fekete-tengerre.

A tranzit felfüggesztését az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet, a Roszpotrebnadzor által feltárt műszaki problémák tették szükségessé.

A Reuters szerint a vezeték üzemeltetője közölte, hogy a működés felfüggesztéséről szóló döntés az olajszennyezéssel kapcsolatos papírmunkával függött össze, és a konzorciumnak be kellett tartania azt.

A vállalat azt is közölte, hogy fellebbezést nyújtott be az oroszországi Novorosszijszk város bíróságához, amelyben kérte a határozat végrehajtásának elhalasztását, hogy elkerüljék a leállást, amely visszavonhatatlan következményekkel járhat a vezetékberendezésekre nézve.

Közben a terminál működését ismerő kereskedelmi források a Reutersnek elmondták, hogy szerda reggel folyamatos volt az olajexport a Fekete-tengeren lévő terminálból.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...