2023, március 28.
3.5 C
Budapest
6 C
Moszkva

Oroszország kivonja csapatait a Kígyó-szigetről

Az orosz fegyveres erők jószolgálati gesztusként kivonják csapataikat a Kígyó-szigetről – közölte csütörtökön az orosz védelmi tárca.

Oroszország jószolgálati gesztusként kivonta csapatait a Kígyó-szigetről – közölte a védelmi minisztérium.

“Ez azt mutatja a világközösségnek, hogy az Oroszországi Föderáció nem akadályozza az ENSZ erőfeszítéseit, hogy humanitárius folyosót szervezzen a mezőgazdasági termékek Ukrajna területéről történő elszállítására” – közölte a minisztérium.

Hangsúlyozták azt is, hogy egy ilyen lépés megfosztja Kijevet attól a lehetőségtől, hogy az orosz csapatok ellenőrzése miatt a gabonaexport “lehetetlensége” mögé bújva spekuláljon az élelmiszerválság problémájával.

A minisztérium hozzátette, hogy az ellátások folytatásához az ukrán félnek most a Fekete-tenger partvidékét, beleértve a kikötőihez közeli vizeket is, aknamentesítenie kell.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó