2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Oroszország kitiltotta a montenegrói védelmi és külügyminisztert is

Az orosz külügyminisztérium pénteken értesítette Montenegró moszkvai nagykövetségét Ranko Krivokapic külügyminiszter és Rasko Konjevic védelmi miniszter, valamint Savo Kentere, a Nemzetbiztonsági Ügynökség volt vezetője elleni beutazási tilalomról.

Az orosz külügyminisztérium szerint ez válasz volt arra az általuk ellenségesnek nevezett, a montenegrói fél által szeptember végén hozott döntésre, hogy a podgoricai orosz nagykövetség diplomatáit nemkívánatos személynek nyilvánították.

Szeptember 29-én Montenegró hat orosz diplomatát nyilvánított nemkívánatos személynek.

“A külügyminisztérium az Oroszországi Föderáció Montenegróba akkreditált nagykövetségének hat diplomatáját nyilvánította nemkívánatos személynek a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezményben foglaltakkal és a két ország közötti tiszteletbeli kapcsolatokkal összeegyeztethetetlen cselekedetek miatt” – közölte Twitter-bejegyzésében a montenegrói külügyminisztérium.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó