2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

A Modern Talking alapítója élesen bírálta az oroszellenes szankciókat

Dieter Bohlen német zenész, a Modern Talking együttes alapítója bírálta az Oroszország elleni nyugati szankciókat – számol be a Focus című lap.

A nyilatkozatot augusztus végén tette a – Founder Summit 2022 – elnevezésű vállalkozói csúcstalálkozón, de a nyilatkozatról készült videó csak néhány napja keltette fel a figyelmet az interneten.

“Ha ők (a Nyugat – a szerk.) nem vetették volna ki ezeket a szankciókat, és ha okosan leültünk volna a tárgyalóasztalhoz, akkor az embereknek most nem kellene ezzel a sok ostobasággal foglalkozniuk. Most meg kell fagynunk” – mondta a zenész.

Megjegyezte, hogy miközben a rubel erősödik – az euró esik, és “a politikusok rohangálnak, hogy valahogyan megbirkózzanak ezzel az inflációval”.

Álláspontját a közönség is támogatta. A zenész szavaira az emberek tapsolni kezdtek és elismerően szóltak.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denácifikálására. Az orosz elnök úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve bántalmaz, népirtást követ el”. A fegyveres erők feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország saját biztonságának garantálása.

Az Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására irányuló különleges katonai művelet megindítását követően a Nyugat növelte az Oroszországra nehezedő szankciós nyomást, ami Európában és az Egyesült Államokban a villamos energia, az üzemanyag és az élelmiszerek árának emelkedéséhez vezetett. Vlagyimir Putyin elnök korábban azt mondta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és hogy a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....