2022, szeptember 25.
15 C
Budapest
7.4 C
Moszkva

Oroszország képes lenne erőszak alkalmazása nélkül is, teljesen megsemmisíteni az ukrán hadsereget

Az orosz vezetés képes lenne, erőszak alkalmazása nélkül is, teljesen megsemmisíteni az ukrán hadsereget – vélekedik Vitalij Kiszeljov, a luganszki Népi Milícia nyugalmazott alezredese.

A «Narodnije Novosztyi» („Népi Hírek”) nevű kiadványnak adott interjújában a nyugalmazott katonatiszt kijelentette: az ukrán hadsereg személyi állományának állapota – műszaki, pénzügyi, főként pedig morális szempontból – siralmas.

„Ezt a sereget átjárta a korrupció, mindenkit áthatva – a főparancsnoktól kezdve a közlegényekig. A tisztikar számára igen előnyös, ha egységeikben a katonák rendszeresen leisszák magukat, kábítószer tartalmú anyagokkal élnek. Ezen ők keresnek!” – jegyezte meg Kiszeljov.

A Luganszki Népköztársaság egykori katonája szerint Oroszországnak elég lenne „két diplomáciai” csapás ahhoz, hogy teljesen szétzilálja az ukrán fegyveres erőket, előidézze azok szétesését.

A „Narodnije Novosztyi” beszélgetőpartnerének meggyőződése: „Ha Oroszország elismerné a két népköztársaságot, illetve békefenntartókat vetne be, az ukrán hadseregből semmi sem maradna, emberei szétszaladnának. Minden efelé tendál, a bukás elkerülhetetlen.”

A portál korábban írt arról, hogy a „Sea Breeze 2021” gyakorlat során az ukrán hadsereg katonái a polgári lakosság ellenállásának letörését gyakorolják.

A 360tv.ru honlapja ismertette az ukrán katonai és politikai vezetésnek az azzal kapcsolatos terveit, hogy erővel oldja meg a Donyec-medencei konfliktust.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...