2022, május 16.
27.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva
Hiredetés

Oroszország képes lenne erőszak alkalmazása nélkül is, teljesen megsemmisíteni az ukrán hadsereget

Az orosz vezetés képes lenne, erőszak alkalmazása nélkül is, teljesen megsemmisíteni az ukrán hadsereget – vélekedik Vitalij Kiszeljov, a luganszki Népi Milícia nyugalmazott alezredese.

A «Narodnije Novosztyi» („Népi Hírek”) nevű kiadványnak adott interjújában a nyugalmazott katonatiszt kijelentette: az ukrán hadsereg személyi állományának állapota – műszaki, pénzügyi, főként pedig morális szempontból – siralmas.

„Ezt a sereget átjárta a korrupció, mindenkit áthatva – a főparancsnoktól kezdve a közlegényekig. A tisztikar számára igen előnyös, ha egységeikben a katonák rendszeresen leisszák magukat, kábítószer tartalmú anyagokkal élnek. Ezen ők keresnek!” – jegyezte meg Kiszeljov.

A Luganszki Népköztársaság egykori katonája szerint Oroszországnak elég lenne „két diplomáciai” csapás ahhoz, hogy teljesen szétzilálja az ukrán fegyveres erőket, előidézze azok szétesését.

A „Narodnije Novosztyi” beszélgetőpartnerének meggyőződése: „Ha Oroszország elismerné a két népköztársaságot, illetve békefenntartókat vetne be, az ukrán hadseregből semmi sem maradna, emberei szétszaladnának. Minden efelé tendál, a bukás elkerülhetetlen.”

A portál korábban írt arról, hogy a „Sea Breeze 2021” gyakorlat során az ukrán hadsereg katonái a polgári lakosság ellenállásának letörését gyakorolják.

A 360tv.ru honlapja ismertette az ukrán katonai és politikai vezetésnek az azzal kapcsolatos terveit, hogy erővel oldja meg a Donyec-medencei konfliktust.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS